pátek 12. září 2014

Strašáci ve výživě - jak to doopravdy je?

Kdo má email na seznamu, nebo pravidelně čte novinky, tak určitě nemůže minout články typu "Nová studie, tuk vás může zabít !!" "Novější studie, sacharidy vás mohou zabít taky!! "Plasty mohou za hormonální inbalanci!" a mnohé další. Je potřeba otevřít oči a snažit se nevěřit všemu, co přečtete.



Média v lidech rozsévají představu, že všechny firmy na jídlo cpou do jídla jed na krysy, vodárenské instituty naschvál do vody pumpují hormony a že ještěři z pekel plivou do mouky. Tvrdí, že je to vyjde levněji a všechno je jen byznys. Nenapadlo vás, že různé BPA free plasty, jídla bez tuku a bez sacahridů jsou taky jen byznys? Velké firmy z nich mají peníze stejně jako z normálních "nekontaminovaných" věcí.

Uveďme si příklad - BPA - Bisfenol A, obsažený v plastech, konzervách a tím pádem vlastě skoro ve všem je prý toxický a má schopnost udělat z muže ženu. Když si ale přečtete nějaké studie , zjistíte že to není tak úplně pravda. Samozřejmě, extrémní dávky BPA jsou potenciálně nebezpečné, ale člověk by musel do těla dostat 10,000 krát více BPA, než průměrný člověk. Pokud vážíte okolo 70 kg, museli byste sníst okolo 200 kilogramů polévky v konzervě. Dobrou chuť.


Žádné komentáře:

Okomentovat