pátek 12. září 2014

Co vám knížky neřeknou - rušivé elementy

Vybrali jste si svoji dietu, máte nakoupeno přesně podle vašich představ a jste připravení se do té diety zahryznout a trochu ty kejty poladit. Paráda. Nesmíte zapomenout, četli jste že musíte mít silnou vůli, abyste dietu neporušovali.



Není to tak jednoduché.  Všude okolo nás jsou různé rušivé elementy, kterým se mnohdy prostě nedá odolat a vy se na ten bůček vrhnete jak slepice na flus (říká se to? eh, no to je jedno). Rozebereme si pár hlavních, které mne provázely a stále provází, a uvedeme si jak jim co nejlépe předejít.

1) Jídla spolužáků / spolupracovníků
Není moc motivující pocit, když si hezky dlabete vaše žrádlo pro králíky, které vám ani trochu nechutná a spolužák, který má postavu jako z časopisu do sebe tlačí chleba se salámem za druhým. Z toho důvodu praktikuji tzv. přerušovaný půst, o kterém budu psát brzy článek. Pro teď stačí vědět, že nesnídám, nesvačím a moje první jídlo jím okolo 13-16 hodin, tedy až přijdu domů. Tím pádem neřeším co ostatní jí a nezhřeším.

2) počítač, hlavně hry
Zjistil jsem, že když hraju hry na počítači, dostanu nekontrolovatelný hlad a sním v podstatě všechno, co jsem schopný si za dobu smrti ve hře nachystat. Pokud tedy hrajete hry na počítači, popř řešíte věci pod nějakým tlakem, tak si nachystejte jedno velké jídlo kousek od pc a klidně jej snězte. Já si rád k pc dávám cca 400 g jogurtu, hromadu vloček a navrch oříšky. Jelikož jím jenom 2 jídla denně, můžu si dovolit každé jídlo opravdu velké, takže mi to nedělá až takový problém.

3) Reklamy, TV
Funguje to vlastně stejně jako s počítačem. Reklamy jsou tvořeny tak, aby pomocí barev působily na váš mozek a vyvolaly hlad. Taky si něco nachystejte, nebo se prostě nedívejte na reklamy.

4) Web, knížky - informace
Chcete se držet Atkins diety, jenže si přečtete článek, že sacharidy tělu neškodí a dokonce jsou více než potřeba, tak začnete žrát sacharidy. Jenže tím celý koncept diety porušíte a ona nebude fungovat. Buď si vyberte dietu, která je racionální a neomezuje vám žádné potraviny, nebo se jiné diety prostě držte a nečtěte ostatní články. Ony diety fungují, jen je musíte dodržovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat